Home // Verslagen vanuit Nshamba // 13e maand pensioen

13e maand pensioen

2015 stond in Tanzania in het teken van de verkiezingen en de aanstelling van de nieuwe president John Magufuli. Zijn regering heeft beloofd om ook de belangen van ouderen in acht te nemen en bekijkt de mogelijkheden om pensioenen voor ouderen te introduceren. Positieve geluiden dus, maar ze moeten de komende jaren natuurlijk nog wel bekrachtigd worden.

Het bewijst echter wel dat ouderen de politiek bewust hebben weten te maken van hun positie. Kwa Wazee heeft zich de afgelopen jaren hard ingezet om de stem van ouderen op de kaart te krijgen, op wereld ouderen dag (1 oktober) en via het oprichten van commissies voor ouderen, die voortdurend opkomen voor de rechten van ouderen.

Maar de belangrijkste basis van dit succes ligt bij de Kwa Wazee pensioenen, die ouderen meer zelfvertrouwen, een collectieve stem, stabiliteit en zekerheid hebben gegeven. Voor dit jaar heeft Kwa Wazee deze uitgebreid met een 13e maand, aangezien het einde van het jaar steevast gekenmerkt wordt door voedseltekorten.

Lees meer over het afgelopen jaar van Kwa Wazee in het jaarverslag

2015

comment closed

Copyright © 2016 Kwa Wazee.
Powered by memento & redbee.